Bivši čelnik A-HSP-a osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva

Bivši čelnik A-HSP-a osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

BIVŠI čelnik A-HSP-a, Vlado Turudić, nepravomoćno je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva 85-godišnjeg Đorđija Burića, svekra ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić.

Iako je istražiteljima prilikom uhićenja rekao da je "ubio starog komunjaru", na sudu je negirao krivnju.

Optužnica je Turudića teretila da je u studenom 2016. s više hitaca iz pištolja ubio Burića u stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Motiv ubojstva bio je, prema pisanju medija, osveta, jer Burić nije htio zaposliti Turudićeva sina. Nakon što ga je ubio, Turudić je pobjegao i pištolj bacio u rijeku.

Veza između ubojice i žrtve bila je Turudićeva supruga koja je povremeno čistila Burićev stan. Burić im je navodno rekao da bi mogao pomoći u zaposlenju njihova sina, što se u konačnici nije dogodilo, pa se ubojica odlučio na osvetu. Turudić je prema medijskim napisima umirovljeni radnik INA-e i bivši član Autohtone hrvatske stranke prava. Iako je isprva negirao zločin, tijekom ispitivanja na policiji nekoliko dana nakon ubojstva navodno se "slomio" i pod teretom dokaza priznao nedjelo.

Mediji su navodili i da je Turudić u svom iskazu kazao da su on i njegova supruga Burića, koji je nekoć bio jedan od direktora u Končaru, u razgovoru nazivali “komunjarom”. Navodno mu je smetalo i što je Burić posjećivao rodbinu u Crnoj Gori te što je gledao partizanske filmove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara