Bivši dekan osumnjičen da je šibensko Veleučilište oštetio za 1,6 milijuna kuna

Bivši dekan osumnjičen da je šibensko Veleučilište oštetio za 1,6 milijuna kuna

Foto: www.vus.hr

PROTIV bivšeg dekana Veleučilišta u Šibeniku podignuta je kaznena prijava zbog sumnje da je u razdoblju između 2008. i 2012. godine oštetio Veleučilište za 1,6 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šibensko-kninska Policijska uprava izvijestila je u četvrtak da je Odjel gospodarskog kriminaliteta nakon završene istrage podigao kaznenu prijavu protiv 73-godišnjaka kojeg sumnjiči da je kao odgovorna osoba javne ustanove s područja Šibenika u više navrata zlouporabio položaj i ovlast, krivotvorio službenu ili poslovnu ispravu te oštetio tu ustanovu za 1.600.166,77 kuna.  Policijskim istraživanjem utvrđeno je da je od ožujka 2008. do prosinca 2012. godine donosio nezakonite odluke o dodacima na plaće zaposlenika ustanove i unosio neistinite podatke u putne naloge i izvješća, priopćila je policija.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o bivšem dekanu Veleučilišta u Šibeniku Marku Radačiću. On je, po neslužbenim informacijama, u vrijeme dok je bio dekan, sebi i svojim suradnicima navodno podizao dodatke na plaće protivno statutu ustanove, te službenim automobilom odlazio na drugo radno mjesto, gdje je radio kao vanjski suradnik, a iz Veleučilišta isplaćivao sebi putne troškove i ostala davanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara