Bivši direktor HRT-a Mudrinić ispitan zbog sumnje da je neovlašteno odobrio kredit

BIVŠI predsjednik Uprave HRT-a Ivica Mudrinić ispitan je danas na zagrebačkom Županijskom sudu zbog sumnje da je 1997. neovlašteno odobrio stambeni kredit vozaču u svom uredu i tako zlouporabio položaj i ovlasti.

Mudrinić je, kao i nakon podnošenja policijske kaznene prijave u studenome 2000., detaljno iznio obranu i odbacio sve optužbe, potkrijepivši sve brojnom dokumentacijom, izjavio je Hini jedan od Mudrinićevih branitelja Vladimir Vinja koji smatra da u ovom slučaju nema elemenata kaznenog djela.

On je dodao da je Mudrinić u višesatnom razgovoru s istražnim sucem Zoranom Luburićem kazao da je dodjela kredita bila kolektivna, poslovna odluka cjelokupne Uprave HRT-a, o čemu je, tvrdi Vinja, predočio i zapisnike sa sjednica Uprave na kojima se raspravljalo o kreditima za zaposlenike HRT-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Mudrinićeva saslušanja istražni bi sudac trebao odlučiti ima li osnove za pokretanjem istrage, kao što to traži zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo, naime, tvrdi da je Mudrinić 1997. samoinicijativno i bez znanja Uprave HRT-a odobrio stambeni kredit od 70.000 njemačkih maraka vozaču u svom uredu Perici Maduniću koji je na osnovu toga sa Zagrebačkom bankom sklopio ugovor o kreditu sa nižom kamatnom stopom. Razliku između te i tržišne stope plaćao je HRT-a, a time je, tvrdi tužiteljstvo, Mudrinić omogućio svom djelatniku protupravnu imovinsku korist na štetu HRT-a od oko 28 tisuća kuna. Ta bi šteta, po procijeni tužiteljstva, do kraja otplate kredita, koji je sklopljen na 10 godina, iznosila oko 62 tisuće kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara