BIVŠI DUŽNOSNIK INSPEKTORA UN-A ĆE ZAMIJENITI DAVIDA KAYA

Bivši zamjenik šefa inspektora UNa u Iraku Amerikanac Charles Duelfer će zamijeniti Davida Kaya na čelu skupine od 1.400 osoba zaduženih za pronalaženje oružja za masovno uništenje, rekao je u petak jedan američki dužnosnik.

Pod vodstvom Davida Kaya koji je tražio da bude smijenjen s dužnosti koje je obavljao od svibnja, inspektori u Iraku nisu uspjeli pronaći oružje za masovno uništenje što je bio prvi argument predsjednika Georgea W.Busha i zamjenika predsjednika Dicka Cheneya u opravdanju američke invazije na Irak u ožujku.

Charles Duelfer je nedavno u razgovoru za državnu televiziju PBS rekao da trenutačno postoji vrlo malo izgleda za pronalaženje kemijskog i biološkog oružja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je Dick Cheney ponovio da je uvjeren u postojanje tog oružja u Iraku, ali je dodao da će njihovo pronalaženje iziskivati puno vremena. Charles Duelfer, bivši zamjenik šefa specijalne misije UN-a u Iraku od 1993. do 2000. je proveo većinu svoje karijere baveći se razoružanjem i kontrolom prodaje oružja.

(Hina)tm sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara