Bivši HDZ-ov šibenski župan Baraka nositelj liste HSP-a

Bivši HDZov šibenskokninski župan Gordan Baraka na idućim će lokalnim izborima biti nositelj HSPove liste kao nezavisni kandidat, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Županijskog vijeća HSPa. L

Po riječima Ante Tanfare, predsjednika šibenskih pravaša, pregovori s Barakom trajali su gotovo dvije godine, a HSP je vrlo pozitivno ocijenio njegov rad i na mjestu župana i njegovo cjelokupno političko djelovanje.

Svojih 14 godina provedenih u HDZ-u Baraka je ocijenio dobrima. Izrazio je zadovoljstvo pregovorima i dogovorom da se kao nezavisni kandidat nađe na čelu liste HSP-a za sljedeće lokalne izbore. Vrijeme do isteka mandata Županijske skupštine, u kojoj je nakon odlaska s mjesta župana ostao vijećnik HDZ-a, Baraka će, najavio je danas u Šibeniku, provesti kao odan član Kluba HDZ-a.

Predsjednik Glavnog stana HSP-a Velimir Kvesić pozdravio je prelazak Gordana Barake iz HDZ-a u HSP, ali je napomenuo da to nije jedini takav prelazak uoči ovih izbora. Po Kvesićevim riječima HSP-u prilaze mnogi, jer su spoznali kako HSP vodi dosljednu politiku u interesu hrvatskog naroda.

Na lokalnim izborima u svibnju HSP očekuje pobjedu u nekoliko gradova pa možda i županija, a u desetak županija bez HSP-a neće se moći sastaviti vlast, rečeno je na konferenciji za novinare u Šibeniku.

(Hina) xzpod yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara