Bivši kanadski ministar tvrdi da su Iluminati stvarni i da imaju vanzemaljsku tehnologiju

Bivši kanadski ministar tvrdi da su Iluminati stvarni i da imaju vanzemaljsku tehnologiju

Screenshot: Youtube

BIVŠI kanadski ministar obrane iznio nedavno tvrdnju obično rezerviranu za notorne teoretičare zavjera poput Davida Ickea: Iluminati su stvarni. 
 
I ne samo da su stvarni, već imaju vanzemaljsku tehnologiju koja bi zaustavila klimatske promjene, ali je drže skrivenom od javnosti zato što pomažu industriji fosilnih goriva, izjavio je Paul Hellyer na podcastu Lazarus Effect. 
 
Iluminati su, naravno, termin omiljen među teoretičarima zavjera, a koji označava elitno tajno društvo koje upravlja globalnom politikom i ekonomijom te radi na uspostavi tzv. Novog svjetskog poretka. U tom bi poretku, prema nekim verzijama ove teorije zavjere, svjetska vlada istrijebila većinu čovječanstva i porobila ostatak.
 
To što nema nikakvih dokaza da takvo tajno društvo zaista postoji - i što je logički kontradiktorno da raznorazni “alternativci” znaju planove navodnog najtajnijeg društva na svijetu - nimalo ne smeta popularnosti ove teorije zavjere.
 
Hellyer već odavno tvrdi da su se vanzemaljci srušili u Kanadi
 
Hellyer je bio kanadski ministar obrane davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća i odavno je poznat po prilično bizarnim izjavama. Tako je prethodno ustvrdio da je SAD intervenirao kako bi preuzeo mjesto rušenja vanzemaljske letjelice u kanadskoj provinciji Manitoba. Upravo su ti vanzemaljci izvor tehnologije koja poništava klimatske promjene, prema Hellyerovoj teoriji. 
 
“Imate tajnu kabalu koja ustvari vlada svijetom i koja je uspjela držati ovu tehnologiju tajnom dok ne uspiju unovčiti bilijune dolara naftnih rezervi koje imaju. I to se neće promijeniti dok se stotine tisuća ljudi ne udruže i ne kažu: 'Morate izići s istinom, recite nam što se događa i promijenite svoje prioritete kako biste spasili svijet za buduće generacije umjesto da ga uništite u ratovima'”, rekao je Hellyer pri gostovanju na ovom podcastu.  
 
O nevjerojatnoj izjavi izvijestili su Daily Mail i drugi britanski tabloidi, a Snopes, poznata stranica za provjeru sumnjivih tvrdnji koje kruže internetom, provjerila je vijest i proglasila je točnom. To, naravno, ne znači da su same Hellyerove tvrdnje istinite. 
 
Kao i svaka kvalitetna teorija zavjere, i ona o Iluminatima je nefalsifijabilna - što znači da je se ne može opovrgnuti na način koji bi zadovoljio one koji je promiču - jer je nedostatak dokaza samo “dokaz” da se “istina” krije od nas. Isto tako, svatko tko javno izražava skepsu prema postojanju Iluminata je za teoretičare zavjera “plaćenik” Iluminata. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara