Bivši načelnik PU dubrovačko-neretvanske osumnjičen za krivotvorenje diplome

POLICIJSKI službenik Zapovjedništva specijalne policije MUP-a i bivši načelnik PU dubrovačko-neretvanske Neven Klinac, protiv kojega je jučer podignuta kaznena prijava, sumnjiči se da je krivotvorio diplomu zagrebačkog Pravnog fakulteta, doznaje se danas u MUP-u.

Klinca PU dubrovačko-neretvanska sumnjiči za krivotvorenje isprave, ovjeru neistinitog sadržaja i prijevaru, a do okončanja postupka je suspendiran, izjavio je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

U policiji sumnjaju da je njihov kolega krivotvorio diplomu visoke stručne spreme zagrebačkog Pravnog fakulteta i kažu da su provjerom na tom fakultetu utvrdili da Klinac nije diplomirao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neven Klinac je od ožujka prošle do srpnja ove godine bio načelnik PU dubrovačko-neretvanske koja je jučer protiv njega podnijela kaznenu prijavu dubrovačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Po podacima MUP-a, lani su podnesene kaznene prijave protiv 162 djelatnika za ukupno 232 kaznena djela, od čega su 66 počinjena u službi.

U MUP-u nemaju podataka koliko je sudskih postupaka po tim prijavama pokrenuto i koliko ih je završeno, kao ni o ovogodišnjem broju kazneno prijavljenih policajaca i ostalih djelatnika MUP-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara