Bivši nastavnik osnovne škole zbog pedofilije osuđen na osam mjeseci zatvora

Foto: Ilustracija

OPĆINSKI sud u Bjelovaru bivšeg je nastavnika jedne osnovne škole u okolici Bjelovara osudio na skandalozno niskih osam mjeseci zatvora zbog pedofilije! Nastavnik je osuđen na jedinstvenu kaznu od osam mjeseci, tri godine uvjetno zbog pet kaznenih djela neovlaštenog snimanja intimnih dijelova tijela maloljetnih učenica bez njihova znanja. Zločini su se dogodili tijekom 2008. godine, a nastavnik pedofil je fotografije pohranjivao na svoje računalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasprava je zbog zaštite identiteta maloljetnica bila zatvorena za javnost. Tijekom procesa se nastavnik, kako se doznaje, branio tvrdnjama da je fotoaparat koristio kako bi zabilježio različite situacije na nastavi, te da nije imao namjeru naštetiti učenicima. No, sudski vještak za informatiku i telekomunikacije posvjedočio je da inkriminirajuće fotografije nisu nastale slučajno, kao što je nastavnik tvrdio, već je fotoaparat bio usmjeren prema intimnim dijelovima tijela djevojčica.

Sud je odlučio da će se nastavnika za svako od pet kaznenih djela kazniti s dva mjeseca zatvora, što mu je objedinjeno u jedinstvenu zatvorsku kaznu od osam mjeseci. Kao olakotne okolnosti sud je u obzir uzeo da nastavnik ranije nije osuđivan, da mu je zdravlje narušeno, da je nezaposlen i da je otac dvoje djece. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara