Bloomberg poseban UN-ov izaslanik za klimatske promjene

Bloomberg poseban UN-ov izaslanik za klimatske promjene
Foto: Getty
 
BIVŠI njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg službeno je jučer imenovan posebnim UN-ovim izaslanikom za klimatske promjene.
 
Glavni tajnik UN-a pohvalio je Bloomberga za njegov doprinos kao "istinskog vođu" u borbi protiv klimatskih promjena, pogotovo nakon što je Donald Trump prošle godine odlučio povući SAD iz klimatskog sporazuma.
 
Što se tiče klimatskih promjena, u današnje vrijeme "vrlo malo toga ovisi o središnjoj vladi", rekao je Antonio Gutteres.
 
"Odlučujući je način na koji društvo reagira. Odlučujuće je kako reagiraju tvrtke, kako se upravlja gradovima", rekao je.
 
Bloomberg će poduprijeti UN-ovu klimatsku strategiju
 
Bloomberg će poduprijeti UN-ovu klimatsku strategiju nastavljajući ulogu koju je preuzeo kao poseban izaslanik za gradove i klimatske promjene u siječnju 2014., te ustrajati na provedbi pariških ciljeva prije klimatskog summita UN-a sljedeće godine.
 
Bloomberg će uz kalifornijskog guvernera Jerryja Browna voditi američki pokret kojemu je svrha ohrabriti poslovne ljude i čelnike lokalnih vlasti širom SAD-a da postupaju u skladu s ciljevima klimatskog sporazuma sklopljenoga u Parizu.
 
U prosincu prisustvovao klimatskom summitu
 
On je na poziv francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u prosincu prisustvovao klimatskom summitu te donirao 50 milijuna američkih dolara kao potporu ukidanju proizvodnje ugljena u Europi prošle godine.
 
Bloomberg je predsjedavajući radne skupine koja se bavi financijskim aspektom klimatskih promjena te određuje preporuke za poslovni svijet. Podržava je najmanje 237 kompanija koje zajedno vrijede više od 6,3 bilijuna dolara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara