Bivši odvjetnik Dine Pokrovca osuđen zbog prijevare od 50.000 eura

Bivši odvjetnik Dine Pokrovca osuđen zbog prijevare od 50.000 eura

TOMISLAV SVETINA, bivši odvjetnik ubijenog nogometnog menadžera Dine Pokrovca te pomoćnik direktora Hrvatske lutrije, jučer je na Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od jedne godine zatvora, uz trogodišnji rok kušnje, zbog prijevare svojih bivših klijenata, "teške" 50.000 eura.

Prema presudi, Svetinu je proglašen krivim za prijevaru počinjenu 17. listopada 2003. godine, vezanu uz prodaju nekretnine u Petrinjskoj ulici u Zagrebu. Troje svojih klijenata je nagovorio da mu kod javnog bilježnika potpišu potvrdu o tome da su, šest mjeseci ranije, od njega primili 50.000 eura. Riječ je o novcu kojeg su kupci nekretnine ostavili kao depozit u banci, a koji je njegovim klijentima trebao biti isplaćen nakon što se sredi sva dokumentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kad su Svetinini klijenti od kupaca zatražili ostatak kupoprodajne cijene, kupci su im objasnili da je taj novac već isplaćen njihovom odvjetniku, međutim odvjetnik im ga nije dao. Kako prenosi Jutarnji list, spomenuti iznos od 50.000 eura, Svetina je protuzakonito stekao na način da je u svoj dokumentaciji bilo navedeno da je kupoprodajna cijena nekretnine bila 275.000 eura, dok je on svojim klijentima rekao da se radi o 325.000 eura.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara