Bivši općinski državni odvjetnik zbog primanja mita osuđen na devet mjeseci zatvora

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

ŽUPANIJSKI sud u Rijeci danas je na devet mjeseci zatvora zbog primanja mita osudio bivšeg opatijskog državnog odvjetnika Braslava Bartulovića.

Bivši državni odvjetnik osuđen je zbog dva slučaja primanja mita u rujnu 2006. godine. Uz Bartulovića osuđeni su i 37-godišnja Silvija Puhar iz Ičića koja je bivšem državnom odvjetniku dala 1000 eura mita te 55-godišnji Marko Mićanović koji je Bartulovića "podmazao" sa 500 eura. Njih dvoje dobili su uvjetne kazne od šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godine dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet godina ne smije raditi u odvjetništvu

U obrazloženju presude stoji kako je Puhar policajcima ispričala da je Bartuloviću u kuverti predala 1000 eura kao zahvalu zato što joj je ubrzao izdavanje lokacijske dozvole za kuću u Ičićima. Na suđenju je dokazano i da mu je Mićanović dao 500 eura za "zadržavanje" postupka za gospodarski kriminal.

Bartulović je putem odvjetnika, u svojoj obrani, istaknuo kako je on sam podnio prijavu protiv Puhar i Mićanovića te da bez te njegove prijave do suđenja ne bi ni došlo. U obrazloženju presude sutkinja Ika Šarić je tu tvrdnju odbila te zaključila kako je prijavu podnio tek kada je shvatio da je Puharova priznala davanje mita. Za svaki slučaj primanja mita Bartulović je dobio po šest mjeseci zatvora te mu je kazna objedinjena na devet mjeseci. U odvjetništvu ne smije raditi narednih pet godina. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara