Bizarni poraz HSU-a; SU im zbunio birače; Jordan podnio ostavku

VLADIMIR JORDAN (HSU) naprosto nije mogao vjerovati svojim očima vidjevši kako im u četiri izborne jedinice nedostaje nekoliko promila jer im je cijeli postotak tvrdi on, otuđila Stranka umirovljenika, "kukavičje jaje" SDP-a.

Kao što se vidi iz DIP-ovog grafičkog prikaza osvojenih postotaka za sedmu, prvu i drugu izbornu jedinicu, HSU-u je malo nedostajalo, a to malo je otišlo, tvrdi Jordan SU-u, koji je zbunio njihove birače. HSU-ovi birači su mislili da glasuju za HSU, a glasali su za drugu stranku i to je dovelo do kraha Hrvatske stranke umirovljenika - kojoj su predizborne ankete predviđale šest do sedam mandata.

"Siguran sam da ih je SDP financirao. To su mi rekli moji suradnici iz Splita, koji znaju kako se ljudi iz SU-a ponašaju. Otkud njima novac da lijepe plakate po Puli i Vinkovcima? Na tim plakatima stajalo je - umirovljenici, vaš broj je taj i taj. U petoj izbornoj jedinici kandidirali su 14 kandidata, koji su redom iz Splita, i dobili su glasove. To su bili naši glasovi", kaže Jordan, predsjednik HSU-a za Novi list.

On je javnosti ponudio svoju ostavku odmah u nedjelju, a službeno će je podnijeti i stranci na sjednici Središnjeg odbora.

U Stranci umirovljenika odbacuju optužbe i kažu kako je Jordanu politika udarila u glavu. SU je registriran 2000. godine, a šef stranke Stanislav Jelača tvrdi da su neki greškom glasali za HSU.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara