Bizarnosti izbora: Papa na plakatu SDP-a, Heineken na plakatu HDZ-a

KOALICIJA SDP-a i HSS-a je u novom broju regionalnog tjednika "Podravski list" platila objavljivanje u najmanju ruku, bizarnog plakata. Na plakatu se, naime, nalazi veliki lik novoizabranog pape Benedikta XVI, uz logotipove SDP-a i HSS-a.

Za one koji su rođeni nakon 1980., znajte da je SDP stranka nasljednica Komunističke partije, koja se za vrijeme 45-godišnje vladavine bivšom Jugoslavijom pa tako i SR Hrvatskom, imali blago rečeno loše odnose s Katoličkom crkvom.

No, kako se mijenjaju vremena, mijenja se i retorika stranaka, pa je tako sad SDP pribjegao korištenju crkvenih simbola u predizbornoj kampanji.

"Naši vjernici vole Papu i mi smo im darovali poster Benedikta XVI. da ga mogu lijepo uokviriti. Ako ih pritom smetaju grbovi stranaka mogu jednostavno odrezati taj kut." kazao je HSS-ov župan Josip Friščić za Novi list, pa dodao da ne vidi ništa loše u tome da stranke dijele postere s likom novog pape.

Friščić je ustvrdio da su se njegovi koalicijski partneri iz SDP-a bez primjedbi složili s objavom dotičnog plakata u regionalnom tjedniku.

"Čujte, naši se SDP-ovci znaju prekrižiti. Nisu ni oni svi na crvenim karanfilima. Bio sam na misi sa Željkom Antunović, a moj dožupan socijaldemokrat svake je nedjelje u crkvi kraj mene u prvom redu." - dodao je Friščić.

"Znam da Papa nema nikakve veze s našom županijom i priznajem zato da je ovaj poster neobičan, pa i pomalo bizaran. No, oni su tako htjeli, a mi nismo smatrali da je posrijedi veliki problem i dogovorili smo se." - komentirao je Mladen Roštan, predsjednik SDP-a u Koprivnično-križevačkoj županiji.

Sličan gaf napravio je i zagrebački HDZ, koji je kao jednu od slika u kolažu koji čini plakat "Zagreb u srcu" ubacio – reklamu za pivo Heineken. Kako prenosi Iskon.hr, radi se o fotografiji nekog od brojnih Heinekenovih jumbo plakata, koja je, barem tako tvrde u HDZ-u, na plakat dospjela "slučajno".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara