Bjelogrlić ne zna kad treba stati: Za "slučaj Divjak" sad optužio medije i Sergeja Trifunovića

Foto: Youtube

"BIO sam potresen činjenicom da je jedna nesmotrena i nepromišljena izjava ubačena u medijsku manipulaciju, kako Sarajeva, tako i Beograda, počela dovoditi u pitanje moj ljudski i profesionalni integritet. Što je najgore, počela je odapinjati strijelu prema onima koje sam uvijek želio  zaštititi i pokazati im poštovanje, to su ljudi nastradali u posljednjem ratu", izjavio je za Nezavisne novine glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić, ograđujući se po tko zna koji put od svoje nedavne izjave da žali što na premijeru njegovog zadnjeg filma nije došao general Jovan Divjak, za Sarajlije junak obrane grada.

Bjelogrlić je, podsjetimo, na sarajevskoj premijeri svog filma "Montevideo, Bog te video" otvoreno izrazio podršku u to vrijeme pritvorenom Divjaku, sarajevska javnost je to pozdravila, no krenuli su napadi iz srpskog tiska i još žešći iz Republike Srpske. Bjelogrlić se prošlog tjedna otvoreno ispričao svima koje je uvrijedila njegova izjava o Divjaku, no i dalje u intervjuima ne želi stati pojašnjavati "što je pisac htio reći". U zadnjem razgovoru se okomio i na glumca Sergeja Trifunovića koji je na premijeri filma nosio majicu s Divjakovim likom!

"Njegov skandalozni postupak je bio bomba koja je pokrenula lavinu. Ne želim objašnjavati njegove postupke, samo znam da mu nije lako i želim mu vjerovati da nije bio svjestan što radi. Koliko god da je svojim postupkom nanio štetu i meni i filmu, nisam ga se odrekao i preuzeo sam sve na sebe, vjerujući da ljudima treba praštati i da iza svega nije stajala zla namjera", rekao je Bjelogrlić banjalučkim Nezavisnim novinama.

Na novinarski upit što misli o zahtjevima da se filmu zabrani prikazivanje u kinima Republike Srpske, Bjelogrlić je kazao da je i u Sarajevo i u Mostar išao sa željom da promovira "jedan pravi srpski film", i da je to veća hrabrost nego ga prikazivati u gradovima RS-a, npr. u Trebinju ili Višegradu.

"Projekcija u Mostaru bila je prvi veliki srpski kulturni događaj u tom gradu od rata. Prvi put od rata su se na jednom događaju, i to baš srpskom, okupile sve tri zajednice i ovacijama pozdravile film. Slično je bilo i u Sarajevu. Nažalost, mediji su, naslanjajući se na jedan incident, trijumf pretvorili u poraz. I to, nažalost, ne rade prvi put", kazao je Bjelogrlić.

Bjela je sve završio patetično, nakon što se još jednom u malo dana zapleo u mrežu kontradiktornih objašnjenja, demantiranja samog sebe i optuživanja medija za manipulaciju.

"I dalje ću nastaviti praviti mostove među narodima, vjerujući da će tim mostovima hodati moja i naša djeca u budućnosti", zaključuje Bjelogrlić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara