Bjelovar: Među predanim oružjem i rakete za ´Oganj´

U AKCIJI ´Zbogom oružje´ u bjelovarskobilogorskoj Policijskoj upravi od 22. veljače 2001. do isteka akcije na kraju prošle godine građani su predali 282 primjerka dugog i kratkog oružja i čak dva raketna projektila, rečeno je na konferenciji za novinare u PU.

Među oružjem su 93 automatske puške, 29 strojnica, 13 puškostrojnica, 11 jurišnih pušaka, jedan automatski pištolj i 135 primjeraka ostalog oružja.

Od rasprskavajućeg oružja predano je 3611 ručnih bomba, 52 ručna raketna bacača, 845 mina, 424 topnička projektila, 348 kg čistog eksploziva i 141.767 komada pješačkog streljiva. Što su sve građani te županije držali u kućama i dvorištima pokazuje i to da su među predanim oružjem dva raketna projektila 128 mm za višecijevni raketni bacač ´Oganj´ duljine gotovo tri metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je rečeno, u spomenutu razdoblju građani su predali 251 zahtjev za legalizacijom raznog oružja držanje i posjedovanje kojeg je dopušteno Zakonom o oružju.

Predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava povećala se osobito zadnjih dana prošle godine. U PU su naglasili da je 1. siječnja 2003. nakon dojave građana policija u jarku pokraj bjelovarske obilaznice u plastičnim vrećama za smeće pronašla pet ručnih raketnih bacača ´zolja´, 20 paketića trotila u prahu i 20 električnih potpaljivača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara