bjelovar - počela trodnevna turistička manifestacija "terezijana"

Natjecanjem pjevača u pjevanju bećaraca uz pratnju i nastup tamburaškog sastava Šokci pod nazivom "Bećarac match" počela je 8. turistička glazbenozabavna manifestacija "Terezijana" koju organizira Turistička zajednica Bjelovara, a trajat će tri dana.

U ponoć će se u atriju Gradskog muzeja održati revija frizura i modni happening. Središnji događaj manifestacije, glazbeno-scenski prikaz dolaska utemeljiteljice grada, carice Marije Terezije sa svitom, karnevalskom povorkom i "predstavnicima političkih stranaka" u Bjelovaru, održat će se sutra u 20 sati, a u njemu sudjeluju glumci Bjelovarskog amaterskog kazališta, Gradski orkestar, karnevalske udruge iz Rijeke i Čakovca i drugi.

Sutra u 19 sati u Gradskom muzeju bit će otvoren 10. međunarodni salon karikature Čvorak 2003. na temu "Ljubav na selu". U sklopu Terezijane bjelovarski karikaturist Branko Medak pokušat će nacrtati najveću karikaturu na svijetu i ući u Guinessovu knjigu rekorda.

Sutra će se održati i natjecanja u biciklizmu, trka enduro- kronometar te tehničke discipline i natjecanje u streličarstvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju će se održati revija hrvatskih big bandova "Big band revija Bjelovar" te brdskobiciklistički maraton, a okupljeni će se moći natjecati u streličarstvu.

U tri dana manifestacije očekuje se 20 tisuća posjetitelja.

(Hina) skap vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara