Bjelovar - župani Čačić i Bajs o međužupanijskoj suradnji

Varaždinski župan Radimir Čačić i bjelovarskobilogorski župan Damir Bajs na konferenciji za novinare u Bjelovaru govorili su o zajedničkoj suradnji dviju županija na projektu "Novi poticaji gospodarskoj suradnji šest županija sjeverozapadne Hrvatske i pokrajine Štajerske".

Istaknuli su kako im je zajednički interes gospodarski razvoj i privlačenje ulagača u taj dio Hrvatske te osmišljavanje programa koji će se kandidirati za pretpristupne fondove EU.

Čačić (HNS)je napomenuo kako produbljivanje suradnje u ovo vrijeme nije slučajno, već se događa nakon što je na čelo HSS-a došao Josip Frišćić. Budući da većinu od šest županija, koje su nedavno u Koprivnici potpisale Pismo namjere i Sporazum o suradnji s pokrajinom Štajerskom, vode ljudi iz HSS-a i HNS-a, postoje i dobre političke pretpostavke za suradnju, rekao je Čačić.

Dodao je kako čelnici tih županija iznimno dobro poznaju regionalnu samoupravu te da su od sedam programa u Hrvatskoj za dobivanje novca iz pretpristupnih fondova tri odobrena u Varaždinskoj županiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Damir Bajs (HSS) rekao je da dvije županije povezuje i to što će vjerojatno biti u istoj statističkoj regiji koja je okvir za kandidiranje programa za dobivanje novca iz fondova EU. Napomenuo je da će nakon izrade Regionalnog operativnog plana ta županija ustrojiti svoju razvojnu agenciju koja će se priključiti varaždinskoj agenciji i koristiti njezina iskustva.

Istaknuto je i kako će uskoro za drugoga dožupana Bjelovarsko-bilogorske županije biti imenovan predsjednik županijskog HNS-a Zvonimir Karakaš.

(Hina) xskap ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara