Gradonačelnik Bjelovara zabranio zapošljavanje u gradskoj upravi sljedeće tri godine

Gradonačelnik Bjelovara zabranio zapošljavanje u gradskoj upravi sljedeće tri godine

Foto: Index

BJELOVARSKI gradski vijećnici izglasali su proračun za 2018. godinu od 188 milijuna kuna, koji je dosad najveći, a bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS) istaknuo je dva prioriteta proračuna - projekte koji se financiraju iz EU fondova te poticanje gospodarskog razvoja.

>> SASVIM DRUGAČIJA PRIČA Bjelovar reže poreze i prireze, tako misle zaposliti stotine ljudi

Protiv proračuna bili su oporbeni vijećnici SDP-a, HNS-a i Nezavisne liste Damira Bajsa, koji su rekli da je on "neostvarivi skup želja".

Gradonačelnik je dodao kako uvodi zabranu zapošljavanja u gradskoj upravi za sljedeće tri godine.

Povećanje zaposlenosti za 500 ljudi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema službenim statistikama, zaposlenost u Bjelovaru varira zadnjih deset godina za stotinjak osoba u plusu ili minusu. Cilj gradske uprave je u sljedeće dvije godine povećati zaposlenost u Bjelovaru za 500 ljudi", istaknuo je gradonačelnik Hrebak i dodao da sve investitore od 2018. godine Grad Bjelovar oslobađa plaćanja komunalne naknade i komunalnog doprinosa te im daje zemljište za jednu kunu.

''Vjerujemo da će nam se ta investicija, ono bez čega ostajemo u gradskom proračunu, vratiti kroz nova radna mjesta u nekom srednjem roku'', rekao je gradonačelnik. Istaknuo je kako je plan smanjiti broj zaposlenika Grada Bjelovara za 10 posto do kraja prvog mandata pa je tako i masa plaća za zaposlenike gradske uprave smanjena za 250 tisuća kuna na godišnjoj razini.

Zabrana zapošljavanja u gradskoj upravi


Dodao je i kako uvodi zabranu zapošljavanja u gradskoj upravi za sljedeće tri godine.

Bjelovarski proračun za 2018. godinu iznosi 153 milijuna kuna, no kada se dodaju projekti koji se financiraju iz EU fondova te zaduženje za izgradnju stadiona, penje se na 188 milijuna kuna. Proračun je poduprlo 16 vijećnika iz vladajuće koalicije HSLS-a, HDZ-a, HSS-a i Akcije bjelovarsko-bilogorske, a protiv je bilo njih devet - iz SDP-a, HNS-a i Nezavisne liste Damira Bajsa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara