Bjelovarski SDP proziva Butkovića

Bjelovarski SDP proziva Butkovića
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

SDP Bjelovarsko-bilogorske županije na tiskovnoj konferenciji danas je prozvao ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića zbog kašnjenja radova na dovršetku pruge Sv. Ivan Žabno – Gradeca i optužio državnu vlast da "sustavno degradira" građane te županije.

Radovi na pruzi trebali su biti dovršeni ovaj mjesec

Radovi na pruzi Sv. Ivan Žabno – Gradec trebali su biti dovršeni ovog mjeseca, a prema posljednjim službenim informacijama, uporabna dozvola bit će ishođena tek u prvoj polovici iduće godine, rekao je predsjednik županijskog SDP-a Tihomir Jaić. „Vlast sustavno degradira građane ove županije vjerojatno zato jer ovdje nisu na vlasti, a jednako tako, očito je da imamo nesposobne predstavnike HDZ-a u državnoj vlasti koji nisu sposobni izboriti se za svoje glasače i za ostale stanovnike naše županije”, istaknuo je Jaić.

Dodao je kako je ministar Butković, uz to, prekršio svoje obećanje o putovanju vlakom od Bjelovara do Zagreba bez presjedanja. „Čak i kada pruga bude puštena u promet, putnici će morati presjedati i po kiši i po snijegu jer pruga neće biti spojena na stari kolosijek. Elaborat za priključenje na staru prugu postoji, a troškovi nisu veliki. S obzirom na to da je ministar Butković obećao izgradnju toga spoja, ne znamo je li toliko nesposoban ili je u dosluhu s upravom HŽ Infrastrukture, a sve s ciljem degradiranja naše županije. I jedno i drugo je sramotno”, ustvrdio je Jaić.

Predsjednik upozorio na česte kvarove na pružnom prijelazu

Predsjednik županijskog SDP-a upozorio je i na problem s čestim kvarovima na pružnom prijelazu u Malim Sredicama gdje su u tragičnoj prometnoj nesreći potkraj 2015. godine život izgubile dvije osobe. „Prema podacima Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, sigurnosni uređaj koji se učestalo kvario prije te nesreće i bio pokvaren kada se nesreća dogodila, još uvijek se nije promijenio, nego je i dalje često u kvaru. Prema službenim podacima, samo ove godine taj uređaj bio je pet puta u kvaru. S obzirom na to da je trošak zamjene zanemariv, pitamo se štedi li HŽ Infrastruktura na građanima Bjelovara i hoće li pruga koju zbog kašnjenja radova zovemo Pruga zvana čežnja sada postati Pruga smrti”, upozorio je Jaić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara