Bjelovarsko-bilogorska županija: Ugovor o kreditiranju poljoprivrede 52 milijuna kuna

Bjelovarskobilogorska županija u najnovijoj kreditnoj liniji za poljoprivredu osigurala je 52 milijuna kuna, do sada najveću svotu, za koju je župan Damir Bajsa rekao da je jednaka ukupnoj svoti koju u kreditiranje poljoprivrede ove godine ulaže pet županija.

Razlog je tako velikoj svoti golemo zanimanje poljoprivrednika za zajmove kojima bi proširili i osuvremenili svoju proizvodnju u toj izrazito agrarnoj županiji.

Ugovor o kreditiranju potpisali su župan Bajsa i predsjednik Uprave ErsteandSteiermarkische bank Tomislav Vuić, banke u kojoj je višestruko povećana svota od četiri milijuna kuna Ministarstva poljoprivrede i šumarstva i 2,5 milijuna kuna Bjelovarsko-bilogorske županije.

To je do sada najpovoljniji zajam jer su kamate za poljoprivrednike šest posto, a 1,5 posto plaća Županija, rekao je Bajsa, doadvši ad su znatno povoljniji uvjeti za jamstva i zalog nego do sada. Time Županija želi potaknuti razvoj poljoprivrede u jeku poljoprivredne reforme jer je zajam namijenjen ulaganjima u gotovo sve vrste poljoprivredne proizvodnje, gradnju novih objekata i kupnju strojeva i opreme.

Kako su istaknuli predsjednik Uprave ErsteandSteiermarkische bank Tomislav Vuić i direktor Regionalne direkcije istok te banke Zdenko Matak, ta se banka odlučila za kreditiranje poljoprivrede jer oko 10 tisuća njezinih klijenata preko računa u toj banci dobiva novac za mlijeko i poznato je da uredno vraćaju zajmove.

Natječaj za prijave za zajam bit će raspisan u javnim glasilima u četvrtak, 27. ožujka.

(Hina) skap vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara