Bjelovarsko-bilogorski župan odlučio smijeniti Upravno vijeće Županijske uprave za ceste

Bjelovarsko-bilogorski župan odlučio smijeniti Upravno vijeće Županijske uprave za ceste

Foto: Hina

BJELOVARSKO-bilogorski župan Damir Bajs odlučio je smijeniti članove Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste, prihvativši kritike koje su na njihov račun uputili iz oporbene županijske koalicije HDZ-a, HSS-a i HSLS-a.

Predstavnici HDZ-a, HSS-a i HSLS-a u Županijskoj skupštini u utorak su na zajedničkoj konferenciji za novinare od župana Bajsa zatražili da smijeni članove Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste, za koju su rekli kako po nedavnim nalazima revizije spada među tri najgore u Hrvatskoj.

Nisu se sastajali od 2015. a primili naknadu od 260.000 kuna

Upozorili su i kako se članovi Upravnog vijeća nisu se sastajali od srpnja 2015. do kolovoza 2016. godine, iako su tijekom 2015. godine primili naknadu od 260 tisuća kuna, a i dužnost im je sastajati se najmanje jednom tromjesečno.

Bajs je u srijedu odgovorio kako je nakon upućenih kritika već dao nalog da se otklone nepravilnosti koje su uočili revizori.

"Promijenit ćemo članove Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste, a slažem se i da u toj ustanovi postoje određeni problemi. Najveći problem je visoka kreditna zaduženost koja je posljedica kreditnog zaduženja u švicarskim francima iz 2011. godine. Taj kredit odobrila je tadašnja vladajuća koalicija", poručio je.

Inače, vladajuću koaliciju 2011. godine u Županijskoj skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije činili su HDZ, HSS i HSLS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara