Blair: Perspektiva članstva u EU-u pridonosi hrvatskim reformama

PROMJENE u Hrvatskoj i drugdje u regiji znatne su, a perspektiva ulaska u Europsku uniju pomaže Hrvatskoj da nastavi s potrebnim promjenama, rekao je britanski premijer Tony Blair u kontakt emisiji radija BBC, a u srijedu objavilo britansko veleposlanstvo u Zagrebu.

´Mislim da su promjene u Hrvatskoj i drugdje u regiji znatne´, rekao je Blair.

´Veoma je uzbudljivo za zemlje poput Hrvatske, čak i ako to nije najbliža budućnost, da imaju perspektivu približavanja Europskoj uniji jer mislim da vam to pomaže da ostvarite teške promjene potrebne za prevladavanje naslijeđa prošlosti´, rekao je Tony Blair odgovarajući na pitanje hrvatskog slušatelja u razgovoru čiji je transkript Hini dostavilo britansko veleposlanstvo u Zagrebu.

Deset zemalja srednje i istočne Europe uskoro će ući u Uniju i prema Blairovim riječima, ´bit će to fantastična promjena za Europu´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Europsku uniju ući će svi koji zadovolje kriterije za članstvo, rekao je Blair.

´Svatko mora zadovoljiti kriterije za ulazak. Ali kad se (...) kriteriji zadovolje, to se dogodi´, rekao je britanski premijer poželivši Hrvatskoj uspjeh na tom putu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara