Blair poručio Iraku da "nije vrijeme za igre"

BRITANSKI premijer Tony Blair odbacio je iračku izjavu da će uništiti sve rakete al-Samoud 2, izjavivši da ´nije vrijeme za igre´.

´Onog trenutka kad sam čuo ranije u tjednu da je (irački predsjednik) Sadam Husein rekao da neće uništiti rakete, znao sam da će kasnije u tjednu objaviti, nešto prije izvješća Blixa, da će u stvari uništiti te rakete´, rekao je Blair misleći na predstojeće izvješće šefa UN-ovih inspektora za oružje Hansa Blixa.

´Nije vrijeme za igre. On (Sadam) jako dobro zna što mora učiniti´, rekao je Blair na konferenciji za novinare nakon razgovora sa španjolskim premijerom Joseom Mariom Aznarom.

Blair je također rekao da je i dalje uvjeren da će dobiti potporu ostalih članica Vijeća sigurnosti UN-a za novu rezoluciju o Iraku.

Španjolska i Britanija žele novu rezoluciju, potvrdio je Aznar na zajedničkoj konferenciji za novinare s Blairom u Madridu.


Govoreći o Bliskom istoku, Blair je rekao da Madrid i London žele ponovno pokrenuti mirovni proces s ciljem stvaranja ´održive palestinske države´.

´Sada imamo vrlo jasan zajednički dogovor u svijetu da je najpoštenije rješenje imati dvije države - Izrael... i održivu palestinsku državu - jednu pored druge´, kazao je.

´Naša je želja ponovno početi mirovni proces i postići taj cilj što prije moguće...´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara