Blair: Subotnje proširenje EU-a katalizator za promjene

PROŠIRENJE EU-a na 25 članica u subotu dat će tom bloku novi poticaj i pomoći će Velikoj Britaniji da promovira svoju viziju europske budućnosti, kazao je u petak britanski premijer Tony Blair.

"Sutrašnje proširenje bit će katalizator za promjene unutar EU, dat će novi zalet britanskoj agendi i poticaj prioritetima koji već imaju uzlaznu putanju u Europi", rekao je Blair.

"Vjerujem da će nam nove članice pomoći da zajamčimo da je Europa spremna suočiti se s teškim izazovima u budućnosti", dodao je.

"Sutrašnje proširenje EU-a na istok i jug dobro je za Europu, dobro je za Britaniju. Dobro je za sigurnost, radnja mjesta i napredak", istaknuo je britanski premijer.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno je u Velikoj Britaniji provedeno isptivanje o tome koliko bi Britanaca glasovalo za europski ustav, prenosi agencija France Presse.

Da se referendum o europskom ustavu održi sada u Velikoj Britaniji za njegovo bi odbacivanje glasovao 51 posto Britanaca, dok i se samo 23 posto izjasnilo "za", pokazali su rezultati ispitivanja kojeg je proveo institut YouGo. Ovo je ispitivanje provedeno na preko 2.000 ljudi od utorka do četvrtka.

(Hina) xbis

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara