Blixu predani "dokaz" da Irak posjeduje zabranjeni materijal

ZASTUPNICI Europskoga parlamenta predali su vođi UN-ovih inspektora za razoružanje Hansu Blixu navodne dokaze o dvjema lokacijama na kojima je, tvrde, Irak sakrio materijale koji se koriste u proizvodnji oružja za masovno uništenje.
Blixu je predan i dokument koji dokazuje da je Irak još prošloga mjeseca pokušavao naručiti materijale koji se mogu koristiti za zabranjeno oružje, kazala je Emma Nicholson, potpredsjednica Vanjskopolitičkog odbora EP-a i njegova istražiteljica za Irak.

´Ta je informacija stigla iz Iraka posljednjih dana i još nije dana nikome´, rekla je Nicholson nakon privatnog sastanka s Blixom kojemu je nazočilo još osmero zastupnika Europskoga parlamenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Irački veleposlanik pri UN-u Mohammed Al-Douri rekao je kako se može očekivati da će Blix uputiti inspektore da provjere te lokacije.

Barunica Nicholson, članica britanskoga Doma Lordova, istaknuta je aktivistkinja za ljudska prava u Iraku. Godine 1991. osnovala je humanitarnu zakladu za pomoć ljudima južnog Iraka prisiljenima da napuste močvarna područja u blizini iranske granice, što naziva ´genocidom´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara