Bljajić o incidentu na HRT-u: Nikada nisam bio agresivan, ali nije vam svejedno kad osjetite izbijen zub u ustima

Bljajić o incidentu na HRT-u: Nikada nisam bio agresivan, ali nije vam svejedno kad osjetite izbijen zub u ustima

"IZ BOLNICE sam izašao tek oko ponoći, u dvije sam bolnice bio, zatražio dva mišljenja imam nagnječenje mišića čeljusti, nagnječenje i ogrebotinu na desnoj šaci i puknutu gornju, desnu šesticu", prepričava nam nešto manje uzrujan član HRT-ova vijeća Danko Bljajić dojmove jučerašnjeg incidenta, kada je, prema njegovim riječima, Jadranka Kolarević u žaru svađe nakon neuspjelog izbora novog nasljednika Mirka Galića, nasrnula na njega.

S njom nakon incidenta, kako nam kaže, nije stupio u kontakt, prisjetivši se u razgovoru za Index jučerašnjeg događaja:

"Sjedili smo u uredu tajnice Vijeća gdje smo razgovarali Zdenko Ljevak, Gaćešić-Livaković i Jadranka Šaško i vodila se prepirka oko toga što je Ljevak želio tražiti mišljenje Ministarstva kulture o izboru ravnatelja, a ja sam rekao da na to ne mogu pristati jer to nije demokratski i da mi to smrdi na politiku", započinje Bjaljić.

"Onda je uletjela Kolarević i počela mi se unositi u facu. Dok je ona stajala, ja sam sjedio i tri ju puta upozorio da mi se prestane unositi u facu. Rekao sam da se makne i naposljetku se ustao. Nakon što me udarila, odgurnuo sam ju, ali samo u znaku samoobrane", prepričava Bljajić, kojega je Kolarević, prema njegovim riječima, najprije jednom cipelom udarila u ruku. Nakon što je tu cipelu bacio iz sobe, ona ga je drugom udarila po licu, te joj je on uzvratio. Navodno je dva njezina udarca blokirao nogom, a onda ju udario po glavi.

"Ja nisam agresivac, u životu nikoga nikada nisam udario, ali kad osjetite krv u ustima i izbijen zub, nije vam baš svejedno. Njoj nakon obračuna nije bilo ništa.", nastavlja Bljajić, koji će, kako nam kaže, ako bude potrebno, tražiti i poligrafsko ispitivanje nekih od svjedoka događaja.

"Meni su jučer kazali kako će biti podignute dvije prekršajne prijave, nakon što sam upitao na temelju čega, ako je Kolarević prva nasrnula, odgovorili su mi "Na temelju izjava svjedoka". U tom trenutku sam kazao kako mi nije problem zatražiti poligrafsko ispitivanje tih svjedoka", kaže Bljajić, koji će danas policiji podnijeti kaznenu prijavu protiv Jadranke Kolarević.

"Četiri vijećnika bila su protiv izbora Vanje Sutlića za ravnatelja HRT-a. Suzana Jašić i ja smo se javno očitovali da smo glasali protiv, dok za drugu dvojicu vijećnika ne znam tko su. Moj je dojam da je politika svladala Sutlića, to sam i javno rekao, a i Jašić, i zbog toga su nas svi iznapadali i imali smo velikih problema", nastavlja Bljajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, špekulira se kako je izbor Vanje Sutlića za novog ravnatelja HRT-a već bio dogovoren, a upravo protiv njegova izbora najglasniji je bio Danko Bljajić, što je navodno bio povod napada Kolarevićke na njega.

Suzana Jašić, članica programskog Vijeća HRT-a koja se, kao i Bljajić, javno očitovala o tome da je glasala protiv izbora Sutlića za novog ravnatelja, u ranijem razgovoru za Index kazala je kako za njega nije glasala iz razloga što "je imala subjektivni osjećaj da se u izbor ravnatelja upetljala politika čiji je Sutlić bio favorit".

"Ja mogu reći da nisam glasala za Vanju Sutlića. Ne zato što mislim da je imao loš program, niti zato što mislim da bi bio lošiji od drugih koji su prezentirali svoje programe", objasnila je ipak pri tome Jašić.

Jučerašnji neuspjeli izbor novog ravnatelja HRT-a prošao je uz intervenciju policije i Hitne pomoći, no to, kako doznajemo, nije prvi put da je Hitna pomoć morala intervenirati pri izboru ravnatelja te televizijske kuće. Naime, prije tri godine, kada je Mirko Galić po drugi put izabran za ravnatelja HRT-a, Nada Gaćešić-Livaković se navodno onesvjestila te su ju morali iznostiti - kroz prozor. Nakon što joj je pozlilo, po nju je, kako se priča, također došla Hitna pomoć.

Prisavljem već sada kruže šale na račun jučerašnjeg incidenta, pri čemu se zaposlenici jedine javne trelevizije u Hrvata šale kako je Severinina "Štikla" od sada nova himna televizijske kuće.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara