Bobetko na osobni zahtjev otpušten iz bolnice

Bobetko na osobni zahtjev otpušten iz bolnice

NASUPROT liječničkom savjetu da se zbog lošeg zdravstvenog stanja ne može liječiti kod kuće, umirovljeni general Janko Bobetko na osobni je zahtjev i traženje njegove obitelji sinoć napustio KB "Dubrava".

Bobetkov liječnički konzilij priopćio je danas da je umirovljeni general otpušten iz Zavoda za bolesti srca i krvnih žila Kliničke bolnice "Dubrava" i upućun na kućno liječenje nasuprot savjetu liječničkog konzilija koji drži da se zbog pogoršanja Bobetkova zdravstvenog stanja kod kuće ne može pružiti primjereno liječenje.

U priopćenju liječničkog konzilija stoji da je posljednjih dana kod Bobetka došlo do značajanog pogoršanja kardiovaskularnog, metaboličkog i psihičkog zdravstvenog stanja.

Bobetko je na intenzivnom liječenju u KB "Dubrava bio od 14. studenoga prošle godine.

Dr. Mijo Bergovec, voditelj konzilija, nije želilo reći zbog kojih je razloga Bobetkova obitelj tražila otpuštanje iz bolnice.

U dogovoru s liječničkim timom Bobetko je uskršnje blagdane proveo kod kuće. Nakon povratka u bolnicu u ponedjeljak navečer liječnici su rekli kako je zbog odlaska kući došlo do "određenog pogoršanja".

Međunarodni kazneni sud u Haagu podignuo je protiv Bobetka optužnicu za zločine u operaciji Medački džep te zatražio njegovo izručenje. Zbog Bobetkova lošeg zdravstvenog stanja Sud je u veljači odustao od zahtjeva za izručenjem, a početkom travnja suspendirao je nalog za njegovim uhićenjem i predajom.

Račan: Odlazak Bobetka iz bolnice stvar konzilija, generala i obitelji

Premijer Ivica Račan izjavio je  kako je odlazak umirovljenog generala Janka Bobetka iz Kliničke bolnice "Dubrava" u svoj dom više stvar liječničkog konzilija, samog generala i njegove obitelji, nego političkih ocjena.

Račan je novinarima u Vladi rekao da se Bobetku takvo pravo ne može uskratiti te je izrazio zabrinutost zbog pogoršanja generalova zdravstevnog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bobetkov odvjetnik Petar Šale izjavio je da je  Bobetkovo napuštanje bolnice obiteljska odluka. Dodao je da odvjetnički tim nije bio upoznat  s odlukom njegove obitelji.

Šale drži da odnos Haaga prema toj odluci ne mijenja ništa na stvari i tumači kako za Haag nije bitno gdje se Bobetko nalazi - u bolnici ili kući - nego njegovo zdravstveno stanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara