Bogati Saudijac zavezao spremačicu za drvo jer je pogriješila

Bogati Saudijac zavezao spremačicu za drvo jer je pogriješila
Facebook: Amer Navodlum

BOGATA obitelj u Rijadu zavezala je svoju spremačicu za drvo kao kaznu jer je ostavila namještaj na suncu, javlja Daily Mail.

26-godišnja Filipinka Lovely Acosta Baruelo nekoliko je mjeseci radila za obitelj u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije. No u jednom je trenutku naljutila poslodavce jer je na suncu ostavila komad skupog namještaja, zbog čega je on mogao izblijedjeti.

Poslodavci su je stoga navodno zavezali za drvo, a njena kolegica, također s Filipina, fotografirala je kažnjavanje. Na fotografijama iz svibnja ove godine vidi se kako je Baruelo zavezana u vrtu kuće.

Ministarstvo odmah reagiralo

Filipinsko ministarstvo vanjskih poslova (DFA) priopćilo je da je upoznato sa situacijom kršenja prava radnika te da je pomoglo majci dvoje djece da se vrati kući.

“Lovely Acosta Baruelo stigla je iz Saudijske Arabije u Manilu 9. svibnja u 20:55 sati po lokalnom vremenu“, rekao je glasnogovornik ministarstva.

Žena koja tvrdi da je zaposlena kod istih poslodavaca kao Baruelo obavijestila je DFA te ih zamolila za pomoć jer ih njihov poslodavac navodno kažnjava za svaku sitnicu.  

“Bojim se za njihovu sigurnost“

“Hvala svima onima koji su mi pomogli. Željela bih pomoći Filipincima koji su tamo ostali. Oni su poslali moje fotografije i meni priskočili u pomoć. Bojim se za njihovu sigurnost“, rekla je ovog tjedna Lovely Acosta Baruelo.

Procjenjuje se da 2,3 milijuna filipinskih državljana radi na Bliskom istoku i u Africi. Više od polovice su žene.  Mnogi od njih tuže se na ponižavanje i izrabljivanje na radnim mjestima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara