Boras: Na HDZ-ovoj listi za dijasporu neće biti političara iz BiH

DUŽNOSNIK HDZ-a Hrvatske Florijan Boras izjavio je danas da na listi HDZ-a za dijasporu neće biti političara iz Bosne i Hercegovine.

Boras vodi HDZ-ov izborni stožer u BiH za izbor zastupnika u Hrvatski sabor koje u posebnoj, XI. izbornoj jedinici, biraju hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu.

"Jedan od kriterija (sastavljanja liste) bio je izbjeći da imamo političare iz BiH na našim listama", rekao je Florijan Boras u telefonskoj izjavi za Hinu.

Objasnio je da se to odnosi na aktualne, ali i na bivše hrvatske političke dužnosnike iz Bosne i Hercegovine.

HDZ BiH do danas nije službeno dostavio svoje prijedloge kandidata za HDZ-ovu listu za dijasporu. Visoki dužnosnik te stranke rekao je jučer da HDZ BiH neće dati svoje kandidate jer nije zadovoljan odnosom sestrinske stranke, to jest ponuđenim mjestima na listi koja, kako su procijenili u HDZ-u BiH, njihovim kandidatima ne bi omogućila ulazak u Hrvatski sabor.

Boras je danas odbio potvrditi razilaženje između dva HDZ-a. "Želimo da HDZ BiH bude najsnažnija stranka bosanskohercegovačkih Hrvata", rekao je.

Odgovarajući na pitanje o sastavu HDZ-ove liste za dijasporu, na kojoj je on navodno na trećemu mjestu, Boras je zanijekao kako je već poznat njezin sastav.

Naime, visoki dužnosnik HDZ-a BiH rekao je jučer da će dijasporinu listu HDZ-a za sljedeće izbore voditi Zdenka Babić-Petričević, umirovljeni general HV-a Krešimir Ćosić, te, na trećemu mjestu, Florijan Boras.

"Sve liste bit će poznate nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a (Hrvatske), koja će se održati sutra u 16 sati", rekao je.

Boras je danas najavio da će HDZ-ova utrka za izbor zastupnika dijaspore u Hrvatski sabor početi sljedećeg tjedna u Sarajevu, a da će se promidžbeni skup u Mostaru najvjerojatnije održati 7. studenoga.

Odgovarajući na novinarski upit, Boras je rekao kako - "nakon dolaska na vlast u Republici Hrvatskoj - HDZ Hrvatske više neće upravljati politikom Hrvata u BiH".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara