boris anzulović predstavio nezavisnu listu na hrt-u

Boris Anzulović predstavio je večeras na HTVu svoju nezavisnu listu koja izlazi na izbore u X. izbornoj jedinici, a čine je nastavnici i studenti s ukinutog splitskog Veleučilišta. L

Njegova nezavisna lista, rekao je Anzulović, biračima nudi obrazovane ljude koji znaju svoj posao. "Dijelim uvjerenje s tim ljudima da samo obrazovan narod može sebi priskrbiti bolju budućnost", poručio je Anzulović.

On smatra da Hrvatska ima "velike šanse ako se ne ponovi greška s prošlih izbora".

Upozorio je da hrvatski školski sustav, na koji se, kako je rekao, troše veliki iznosi, ne daje ljudima mogućnost da se zaposle nakon školovanja, ali ne zato što nisu vrijedni, nego "zato jer su znanja koja su dobili na zastarjelim sveučilištima beskorisna".

Prozivajući sadašnju koalicijsku Vladu, Anzulović je rekao: "Nakon što su razorili Hrvatsku vojsku i policiju i uništili državnu blagajnu, sada su napali i na obrazovanje".

Analizom ponašanja hrvatskih vlasti u protekle četiri godine vidljivo je da "one sustavno žele ovu zemlju osiromašiti i spriječiti školovanje ljudi kako bi je lakše rasprodali", tvrdi Anzulović.

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju ovisi i o tome hoće li Hrvatska i dalje imati najnižu razinu obrazovanja u Europi, kazao je Anzulović.

Dodao je da zemlja bez znanja ne privlači kvalitetne investicije.

Deseta izborna jedinica obuhvaća jug Splitsko dalmatinske i Dubrovačko neretvansku županiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara