Boris Tadić ipak neće biti kažnjen zbog šampanjca na Marakani?

Tekst: J.C.
Foto: Press

"BITNA je namjera. Ovdje se ne radi o konzumiranju alkohola radi pijanstva, omalovažavanja sportskog događaja i huliganskog ponašanja. To je gesta proslavljanja pobjede koja je uobičajena svugdje u svijetu", tvrdi bivši srpski državni tužitelj Siniša Simić.

On je ispijanje šampanjca srpskog predsjednika u svečanoj loži nakon utakmice protiv Rumunjske usporedio s utrkama Formule 1. "Zamislite da se u Srbiji održavaju utrke Formule 1. Zar bi bilo zabranjeno i čuveno pobjedničko prskanje šampanjcem? To je van pameti", tvrdi Simić.

A da se nešto slično ne ponovi i u budućnosti predsjednik će se osobno pobrinuti, s obzirom da je nakanio državne dužnosnike izbaciti iz svečanih loža na sportskim priredbama! Ukoliko ih sport doista zanima, trebali bi, smatra Tadić, ići na tribinu sa svim ostalim navijačima! Predsjednik Srbije je, naime, poznat po tome što uspjehe srpskih sportaša redovito prati s tribine, uronjen među običan puk. Ovoga puta to nije bio slučaj, u ložu su ga "potjerale" službe sigurnosti s obzirom da su procijenili da nije sigurno da Tadić ode na tribinu.

"Ministri bi trebali utakmicu gledati s tribina", poručio je Tadić, a za Press je u njegovom uredu potvrđeno kako je to bila direktna poruka ministru policije Ivici Dačiću, ministru obrane Draganu Šutanovcu, ministrici sporta Snežani Marković Samardžić, ministru energetike Petru Škundriću i potpredsjedniku Vlade Božidaru Đeliću. Ministri Vuk Jeremić i Oliver Dulić su, pak, zaradili pohvalu od predsjednika jer su kupili kartu i gledali utakmicu sa zapadne tribine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara