Boris Tadić: U Jugoslaviji se vodio građanski rat, a samo se Srbija ispričala

Boris Tadić: U Jugoslaviji se vodio građanski rat, a samo se Srbija ispričala

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

PREDSJEDNIK Srbije Boris Tadić poručio je da su Srbi narod na Balkanu koji čini najveći doprinos prevladavanju prošlosti i naglasio da odbija ulogu zločinca koju neki nameću Srbiji.

"Na žalost, jedini sam predsjednik koji se ispričao za zločine svoje zemlje i smatram da je zaista za žaljenje što su se ostali predsjednici propustili ispričati za krvoproliće i užase, počinjene nad mojim narodom."

Tadić je u intervjuu njemačkom dnevniku Die Welt o ratu na prostoru bivše Jugoslavije rekao da je to "bio građanski rat u kome su svi sudjelovali. Svi se moramo odrediti prema našoj odgovornosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija čini baš sve da uhiti Mladića

Predsjednik Srbije je, također, rekao da ga glasine, koje se pojavljuju u europskim medijima, o tome da je Ratko Mladić pod zaštitom službi sigurnosti, čine nesretnim jer tvrdi da je srpski policijski aparat "od vrha do dna koncentriran na hvatanje Mladića". Tadić tvrdi da to poručuju i  međunarodni sigurnosni eksperti. "Od 46 osoba, koje je optužio Haški tribunal, Srbija je do sada izručila njih 44, uključujući dva nekadašnja predsjednika naše države", naglasio je Tadić.

Na pitanje treba li se Srbija distancirati od Rusije ako želi priključenje Europi, predsjednik Srbije je rekao da Srbija nema razloga imati veću distancu prema Rusiji nego primjerice Njemačka koja "ima čak i bliže veze s Rusijom od Srbije". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara