Boro Grubišić dobio i dao ostavku: Povlačim se iz politike, želim živjeti u miru

Boro Grubišić dobio i dao ostavku: Povlačim se iz politike, želim živjeti u miru

Foto: Hina

BORO Grubišić  je nakon što je HDSSB u ponedjeljak objavio odluku o isključenju iz stranke   rekao  da je predsjedniku stranke Vulinu, zbog poražavajućih izbornih rezultata, jutros SMS-om poslao poruku o ostavci, no, dodao je,  više nije bitno je li riječ o njegovoj ostavci ili o isključenju na temelju odluke Suda časti.

"Nisam bio, niti sam pozvan na Sud časti, a da je održan na sam dan izbora, neću uopće komentirati", rekao je Grubišić u ponedjeljak za Radio Soundset Slavonski Brod.

Jutros u 11 sati i 16 minuta, ne znajući ni za kakav Sud časti, o čemu je, kako je rekao, trebao biti obaviješten, predsjedniku stranke Draganu Vulinu poslao je SMS-om obavijest i obrazloženje o ostavci na sve dužnosti i članstvo u stranci. Dodao je da je to povlačenje iz politike jer želi živjeti u miru.

"Bilo je kao na pijaci"

Opovrgnuo je optužbe da je radio protiv stranke te ustvrdio kako je bio na skupovima i odradio dio kampanje. "Hodao sam dugu rutu i nisam preferirao nikoga, molio sam ljude da glasuju za HDSSB i očito mi je to velika hvala", rekao je.

"A da sam odbio treće mjesto na listi u 5. izbornoj jedinici, to je točno, ali to nije razlog izbacivanju. Odustao sam od liste, rekao sam - neću, i nije bilo nikakvih posljedica. Rečeno je da se zadržim i budem u kampanji", rekao je Grubišić,

Po njegovu mišljenju, sasvim je nebitno je li riječ o njegovoj ostavci ili odluci Suda časti. "Nitko mi nije rekao da se vodi postupak od 20. listopada jer da se vodio - izbacili bi me iz kampanje", rekao je. Prvo su mu nudili četvrto mjesto, a on im je odgovorio kako to ne dolazi u obzir.

"Bilo je kao na pijaci", ocijenio je. "Ne osjećam se nimalo krivim, naprotiv - pokušao sam pridonijeti koliko god sam mogao kampanji. Kad sam vidio poražavajuće rezultate, dao sam ostavku. Ostavljam im i mjesto vijećnika u Županijskoj skupštini. I to im ostavljam, neću ih nimalo oštetiti", istaknuo je Grubišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara