Bošnjaković: Ispada da bi Huanito bio u tamnici, a ne bi on ni ćeliju vidio

Bošnjaković: Ispada da bi Huanito bio u tamnici, a ne bi on ni ćeliju vidio
Foto: Borna Filic/PIXSELL, Hina

MINISTAR pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je proceduru oko pomilovanja Huanita Luksetića, oboljelog od multiple skleroze koji je osuđen na dvije godine zatvora jer je uzgajao marihuanu, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da će ga pomilovati.

Bošnjaković je izvijestio da je na adresu ministarstva stigla molba Huanitovog odvjetnika te da će u najkraćem roku pribaviti izvješća te ih proslijediti Uredu predsjednice, prenosi N1.

Nije htio komentirati činjenicu da je Luksetić osuđen zbog preprodaje droge, iako ju je koristio za potrebe liječenja, ali je zato poručio:

"U javnosti je predstavljeno da bi on bio bačen u tamnicu. To jednostavno nije točno. Ne bi on ćeliju ni vidio, kada ljudi imaju zdravstvene tegobe, idu u zatvorsku bolnicu, ako im ne možemo pružiti sve usluge, idu u redovnu bolnicu."

Ministar je otkrio i da se razmatraju izmjene Zakona o pomilovanju prema kojima bi se ustrojilo novo povjerenstvo u Ministarstvu pravosuđa sačinjeno od pravnika, psihologa i drugih stručnjaka koji bi svoje neobvezujuće preporuke slali predsjednici koja ima ustavne ovlasti za pomilovanja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara