Božinović: Kada je riječ o naknadi 6+6, treba mijenjati zakon

Božinović: Kada je riječ o naknadi 6+6, treba mijenjati zakon
Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas da bi trebalo mijenjati zakon kada je riječ o plaćama 6+6 mjeseci nakon prestanka mandata osobama koje su kazneno progonjene zbog sumnje na korupciju.

Božinović: Osobe koje se kazneno progoni zbog sumnje na korupciju trebale bi ostati bi bez naknade ako im se potvrdi optužnica

Komentirajući slučaj Josipe Rimac, koja je uhićena zbog umiješanosti u aferu Vjetroelektrane, Božinović je potvrdno odgovorio na pitanje bi li trebalo mijenjati zakon kako bi političari koje se kazneno goni zbog korupcije ostali bez prava na plaću 6+6 mjeseci.

Zakon bi trebalo mijenjati, a osobe koje se kazneno progoni zbog sumnje na korupciju ostale bi bez naknade ako bi im se potvrdila optužnica, rekao je Božinović nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova.

Upitan o kompromitiranoj akciji u slučaju prisluškivanja Josipe Rimac, Božinović je istaknuo kako je to posao policije. 

Božinović: Vlada već 3,5 godina radi na ozbiljnim pitanjima za budućnost Hrvatske

"Što se tiče policije, Uskoka i svih tijela istraživanja i progona, oni imaju potpunu slobodu i neovisnost. Siguran sam da će po tom pitanju učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti", kazao je.

Božinović je na pitanje hoće li ga birači na izborima nagraditi zbog djelovanja u Nacionalnom stožeru civilne zaštite rekao da vlada već 3,5 godina radi na ozbiljnim pitanjima za budućnost Hrvatske.

"Mi smo se od prvog dana suočili s nizom kriza, problema koji su dugo godina stavljani sa strane, uvijek smo išli otvoreno prema rješavanju problema. Siguran sam da će birači moći procijeniti i odabrati između onih koji se znaju ponašati i reagirati strukom, znanjem i iskustvom te onih koji ne ulijevaju tu razinu povjerenja", poručio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara