koronavirus

Božinović: Planiramo ograničiti unutrašnje migracije i zatvoriti tržnice

Božinović: Planiramo ograničiti unutrašnje migracije i zatvoriti tržnice
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović u dnevniku N1 televizije otkrio je da je u planu dodatno pooštravanje mjera vezanih za suzbijanje širenja koronavirusa.

"Od prvog dana brinemo o najugroženijima, pa su tako i danas sve službe bile na terenu i zbrinule ljude, osigurale prostor i očistile središte grada od ruševina. Svi koji se ne mogu vratiti u stanove imaju osiguran smještaj u studentskom domu Cvjetno naselje.

Osigurana im je i hrana i sve službe radile su na saniranju ove krize na vrhunski način", rekao je Davor Božinović.

Kapaciteta ima dovoljno, naglašava Božinović. Policija će osiguravati ruševine uzrokovane potresima. 

"Policija će postaviti trake i kroz ophodnje će braniti prolazak tamo gdje postoji opasnost da vam nešto padne s krovišta, jer je dosta toga prodrmano. Možemo očekivati, bude li još neki malo jači potres, da se i dalje malo urušava dio građevina. O tome se vodi računa. Osigurali smo ta mjesta i s dodatnim policijskim snagama i vizualnim upozorenjima za građane", dodao je Božinović. 

Božinović ističe da Hrvatska primjenjuje mjere koje su se pokazale učinkovitima u drugim zemljama.

"Broj zaraženih raste i iskustvo drugih zemalja je da, s obzirom da je ovo nova bolest - malo se toga moglo predvidjeti.

Učinit ćemo sve i koristiti iskustva koja druge zemlje imaju kako bi se spriječilo širenje virusa. Planiramo ograničiti unutarnje migracije, kao i druge mjere, te i zatvaranje tržnica i trgovina na tržnicama.

Pokazalo se da oni koji organiziraju rad na tržnicama ne poštuju držanje odstojanja. Kada bi se svi pridržavali onoga što je propisano, bilo bi manje novih mjera.

Neke zemlje uvode policijski sat, od 18 do 5 ujutro. Policija naša patrolira i tijekom noći, a izazov je da tijekom dana bude što manji kontakt između ljudi", zaključio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara