Božo Galić odustao od kandidature za potpredsjednika HDZ-a

Božo Galić odustao od kandidature za potpredsjednika HDZ-a
Foto: HINA

KANDIDAT za potpredsjednika HDZ-a Božo Galić danas je odustao od kandidature i dao potporu Andreju Plenkoviću i njegovom timu na unutarstranačkim izborima, iako je Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a predao dovoljan broj potpisa.

"Predao sam 7161 glas i povukao svoju kandidaturu", rekao je Galić novinarima nakon predaje potpisa.

Pojasnio je da je kandidaturu povukao jer su Plenković i njegov tim dali potporu realizaciji strateških projekata u njegovoj Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao i Projektu Slavonija, Baranja i Srijem.

Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom potporom vlade tim projektima, ali smatra da još nije dovoljno učinjeno u realizaciji strateških projekata za razvoj tih područja. „Dobro smo iskoristili sredstva koja je vlada dala za razvoj Slavonije, ali to nije dovoljno. Zadnji je čas da se učini što prije realizacija strateških projekata u našoj županiji i državi”, poručio je.

Galić smatra kako nema razvoja Slavonije niti Hrvatske bez realizacije strateških projekata. Drži kako se ne mogu dalje razvijati bez željeznice Vinkovci - Zagreb, osječkog aerodroma, decentralizacije, "zeleno-plave magistrale", tj. povezivanja Jadrana i Slavonije i sl.

Ivan Anušić, kandidat za potpredsjednika HDZ-a u timu Andreja Plenkovića, rekao je da je župan Galić napravio potez kojem 'skida kapu'.

"Skupio je potpise, mogao je nastaviti svoju kandidaturu, ali je odlučio dati podršku timu Andreja Plenkovića. Tako je pokazao da se može preko ega i ambicija, a da je ključno zajedništvo i kontinuitet onoga što radimo", kazao je. 

Ustvrdivši kako je vlada do sada puno napravila u pomoći Slavoniji, Baranji i Srijemu, Anušić je rekao kako taj Galićev potez pokazuje njegovu veličinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara