Božo Kovačević na sastanku komisije za održivi razvoj

MINISTAR zaštite okoliša i prostornog uređenja Božo Kovačević sudjelovat će na ministarskom dijelu 11. zasjedanja Komisije za održivi razvoj koji će se održati od 28. do 30. travnja u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku, priopćeno je u petak iz njegova ministarstva.

Svrha je sastanka odrediti načine i vremenske rokove za ispunjenje ciljeva iz Plana provedbe dogovorenog na Summitu o održivom razvoju održanom u Johannesbourgu od 26. kolovoza do 4. rujna 2002. godine. Tijekom neformalnih konzultacija Komisije za održivi razvoj koje su održane potkraj veljače u UN-u u New Yorku, naglašena je važnost zadržavanja političke volje sa Sastanka na vrhu o održivom razvoju u Johannesbourgu. Zaključeno je kako je ciljeve Plana moguće provesti aktivnim uključivanjem visokih dužnosnika, i to ne samo ministara zaštite okoliša, već i ministara odgovornih za druge dvije dimenzije održivog razvoja (socijalne i ekonomske).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom ministarskog dijela zasjedanja Komisije, ministar Kovačević će sudjelovati i u radu okruglih stolova na kojem će predstavljati regiju Istočne Europe i govoriti o upravljanju prirodnim resursima.

(Hina) pp sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara