Božo Petrov bi zbog HEP-a i Ine mijenjao Ustav

Božo Petrov bi zbog HEP-a i Ine mijenjao Ustav

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Mosta Božo Petrov je najavio izmjenu Ustava zbog Ine i HEP-a.

Rekao je kako u ovom trenutku djeluje radna skupina, te da će javnost saznati što je nužno da bi se vratila Ina. Poručio je samo da se javnost mora strpjeti.

Petrov ne želi da se ponovi nova Ina, stoga je najavio izmjene Ustava:

“Što se tiče modela prodaje dionica HEP-a, ići ćemo na to da se Ustavom zaštiti da se zaštite one tvrtke koje upravljaju resursima - vodama, šumama, energetikom - da se ne dogode situacije kao što se dogodila u Ini. To trebamo dogovoriti s partnerima, ne želim da se ponovi ista situacija s Inom i s vodama, za 4, 8 ili 12 godina. U radnoj skupini raspravljamo s partnerom.”

Zaštita nacionalnih interesa

Ponovio je kako će izbjeći situaciju iz 2003. godine kada je prodana Ina, te je dodao kako se to ne smije desiti s vodama ili šumama.

Petrov želi izbjeći referendum, a isto je potvrdio i predsjednik Kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru Miroslav Šimić, koji tvrdi kako umjesto na referendumu to pitaje treba riješiti vlada.

Petrov je rekao kako vjeruje da će se unošenjem novih Ustavnih odredbi napraviti puno, kao i ako se prodaju dionice HEP-a kako bi se mogla kupiti Ina, ali i kako nije siguran kakva će situacija biti ako se navedeno ne napravi.

“Smatram da do referenduma ne treba doći ako su zastupnici i stranke svjesni što se može dogoditi. Ne želim političke trgovine vezane za Ustav - smatram da je ovo pitanje iznad svih pitanja. Izrada nacrta ustavnih promjena može krenuti s radom. Gospodin Bernardić će ih podržati, s obzirom na izjave i stavove.”

Najavio je razgovor s Bernardićem za kog vjeruje kako neće imati problema.

Izbori u Mostu

Petrov je 28. siječnja najavio kao najvjerojatniji datum izbora u Mostu. Nije siguran hoće li imati protukandidata iako bi ga volio imati.

Tvrdi kako je Most transparentna stranka koja je napravila čudo jer se sama osnovala bez ičije pomoći i potom su sudjelovali u formiranju dvije vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara