Božo Petrov u gradsku tvrtku postavio šogora, je li u sukobu interesa?

Božo Petrov u gradsku tvrtku postavio šogora, je li u sukobu interesa?

Foto: Hina

POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA danas će objaviti odluku o tome je li Božo Petrov bio u sukobu interesa kad je šogora imenovao u metkovsku Čistoću i lokalni Vodovod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, postupak je protiv njega pokrenulo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jer je kao metkovski gradonačelnik sudjelovao u donošenju odluka na temelju kojih je suprug njegove sestre Pero Jerković postao članom nadzornih odbora metkovske Čistoće i tvrtke Vodovod koja je u vlasništvu Grada Metkovića i općina Kula Norinska, Opuzen i Slivno.

"Ne radi se o bilo kakvom stranačkom uhljebljivanju nego predstavljanju općina koje su u dolini Neretve preko županijskog vijećnika koji nas predstavljaju županijskoj skupštini", ustvrdio je Petrov početkom godine.

Da ga je, kaže, netko upozorio kako je to možda nešto loše i sam bi to prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. "Kao i što sam sam sebe prijavio u trenutku kada sam išao priložiti zahtjev za odobravanjem kredita, isto kao što sam i druge stvari sam prijavljivao, sam bih se prijavio. Nisam smatrao da se bilo što loše događa", zaključio je Petrov.

Povjerenstvo o Petrovu by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara