Bračna prijevara dovela do otkaza u SOA-i: Državni špijuni hvatali nevjerne muževe

NESVAKIDAŠNJA kriminalističko-detektivsko-špijunska priča o bračnoj nevjeri uzdrmala je nedavno Sigurnosno-obavještajnu agenciju SOA. Kako donosi tjednik Feral Tribune, priča je počela izbacivanjem nekadašnjeg načelnika zagrebačkog Centra Protuobavještajne agencije POA, Marija Frlana zbog afere sa novinarkom Helenom Puljiz.

On je tada otišao u privatne detektive, a kako su sumnje u bračne nevjere najčešći zadaci za rasvjetljavanje u hrvatskih privatnih detektiva, tako se i njemu jedna bračna nevjera našla na stolu.

Uhvaćeni muž se ogorčeno obratio svom telefonskom operateru

Za tren oka, sumnjičava je gospođa od detektivske tvrtke Sirius dobila ispis poziva sa mobitela svoga supruga. Ljutita je otišla kući i počela svom nevjernom mužu mahati sa spisom ispred nosa. Ogorčeni muž, naziva svog telefonskog operatera i pita ih kako je moguće da je njegovoj supruzi u ruke dospio izlist njegovih poziva. U VIP-u mu odgovaraju da nisu imali izbora jer je listu zatražila ni manje ni više nego - SOA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Karamarko morao zatražiti i obrazložiti što će mu lista poziva

Frlan se, naime, za pomoć obratio svom bivšem kolegi koji još uvijek radi kao državni špijun, u SOA-i. Muškarac s inicijalima H.Đ., prema informacijama tjednika, istog je trena otpušten kada se doznalo za njegov angažman oko liste poziva.

No, ostaje nejasno, kako je lista poziva uopće mogla biti zatražena, a da za nju ne zna ravnatelj SOA-e, Tomislav Karamarko. Po zakonu o tajnom prikupljanju podataka on je morao pismeno odobriti obrazloženje VIP-u o tome zašto njegovom agentu treba lista telekomunikacijskog prometa.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara