Bračni par Dolenc, za kojim je izdana tjeralica, javio se u varaždinski zatvor

VLASNICI varaždinskog poduzeća "Aurora" Nada i Branko Dolenc, za kojima je bila raspisana međunarodna tjeralica, danas su se javili u zatvor varaždinskog Okružnog zatvora, izvijestila je Policijska uprava vaaraždinska.

Oni su 4. lipnja ove godine nepravomoćnom presudom varaždinskog Općinskog suda osuđeni svaki na sedam godina zatvora jer su, kako se navodi u optužnici, kao odgovorne osobe poduzeća "Aurora- Export-Import", "Aurora-mjerni instrumenti" i "Aurora-turist", te kao fizičke osobe počinili prijevaru od 5,2 milijuna kuna, a optuženi su i zbog povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Bračni par Dolenc nije se pojavio na izricanju presude i od tada su bili nedostupni pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da su nakon objave presude morali otići u pritvor, policajcima je izdan nalog za njihovim dovođenjem, no nisu nađeni ni na jednoj adresi, pa je za njima izdana tjeralica.

Od istražnog suca Igora Pavlica nije se moglo doznati gdje su Dolenčevi bili četiri mjeseca, što su radili i jesu li bili u Hrvatskoj. Samo je potvrdio da je obaviješten da su se Dolenčevi sami javili u zatvor danas oko 10,45 sati i da su trenutačno u pritvoru.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara