Branitelji kreću na "Križni put", a posljednja postaja je Markov trg

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

POKRET "Stop progonu hrvatskih branitelja" danas je najavio da će održati prosvjed na Markovom trgu, usprkos tome što je na tome mjestu zabranjeno prosvjedovati što su se najbolje posvjedočili oni koji su do zgrade Vlade i Sabora pokušali organizirano doći prošlog tjedna.

Predsjednik pokreta Zvonimir Trusić je najavio da pokreću akciju "Križni put" u kojoj će obići mjesta stradanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu. Zadnja postaja "Križnog puta" bit će dolazak na prosvjed na Markov trg.

"Ispunjavali smo i teže zadaće od dolaska na Markov trg"

Pred zgradu Vlade bi branitelji trebali stići za nekih mjesec i pol dana. Trusić na prigovore da je tamo zabranjeno prosvjedovati kaže da su do sada ispunjavali i teže zadaće i da će doći na Markov trg. Smatra kako je učinak dosadašnjih prosvjeda ravan nuli te da je potrebna nova strategija braniteljskih prosvjeda.

"Ovakva država ne može opstati jer se preko 3000 hrvatskih branitelja pravno procesuira, a oko 300 ih je u zatvoru temeljem svog sudjelovanja u Domovinskom ratu, dok se više od 10 tisuća aboliranih četnika slobodno šeće, pa i sudjeluje u vlasti", rekao je Trusić te dodao kako inzistiraju na povlačenju Zakona o oprostu ili o aboliciji za oružanu pobunu protiv Hrvatske.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara