Branitelji reagiraju na izjave novog župana Dubrovačko-neretvanske županije

KOORDINACIJA Udruga iz Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije poslalo je demanti na članak "Odbijam pritiske", objavljen u županijskom tjedniku "Dubrovački vjesnik". Iz dubrovačkog tjednika odbili su objaviti priopćenje Koordinacije Udruga iz Domovinskog rata, a budući da bi u Hrvatskoj svatko trebao pravo iznijeti svoje mišljenje, priopćenje Koordinacije objavio je Index.hr.

Na sjednici Koordinacije održane 4. srpnja doneseni su zaključci oko nezadovoljstva sa novoizabranom županijskom vlašću.

Za Ivicu Sentića, pukovnika HV-a, smatra se da ne može zastupati interese svih Udruga unutar samog poglavarstva DNŽ. To se prvenstveno smatra zbog njegovog nepristojnog i neprihvatljivog ponašanja.

"Elementarno nepoznavanje procedure i predlaganja članova Poglavarstva prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu DNŽ dovodi nas u poziciju da se upitamo o nekim osnovnim kvalitetama novoizabranog župana. Da bi se netko izabrao ne treba biti i vijećnik skupštine DNŽ, u što Župan očito nije upućen, ili je možda on slučajan odabir za to časno mjesto nekih koji bi željeli upravljati iz sjene." - stoji u priopćenju Koordinacije.

Također je istaknuto da ukoliko se govori i o časti i korektnom odnosu prema članovima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata i njihovim predstavnicima koji su se uredno najavili za prijem i razgovor putem odgovornih u uredu Župana, tada bi se trebali upitati i gdje je nestala.

Zbog čega ta ogromna nelagoda i strah od jednog tako običnog i uredno prijavljenog razgovora, pitaju se dubrovački branitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlozi kao: "Tijekom prvih dana mandata nije bilo fizičkih mogućnosti primiti sve koji su tražili prijem...", "...nisam znao razlog zbog kojeg su predstavnici Koordinacije tražili razgovor..." su smiješni i tragikomični, kao i ova koalicija koja je dovela Župana u poziciju da na ovaj način omalovažava ljude koji su ovu državu branili u vremenima kasda su je neki pljačkali raznim ugovorima o nabavci raznih potrepština za OS RH, a drugi su na prvim trajektima za Italiju tražili ostavljeno domoljublje i hrabrost u koje se danas tako rado i često zaklinju." - navodi se u priopćenju.

"Da nismo naveli razloge zbog kojih smo tražili prijem..." je još jedna tragična izjava iz ovog članka, gdje se očito vidi da ovaj Župan živi u nekom drugom vremenu i prostoru gdje se branitelji ne ubijaju, "...gdje vlada socijalno blagostanje u društvu, jednom rječju - raj na zemlji, samo mi patuljci i marginalci pojma o tome nemamo i nismo najpozvaniji da raspravljamo tu temu." - stoji u demantiju.

Ovih je dana, u ime Poglavarstva DNŽ, upućen poziv udrugama da dostave registraciju udruge na adresu DNŽ kako bi se "formirala koornacija".

"To je još jedan dokaz nestručnost aktualne županijske vlasti, jer postojeća koordinacija udruga je prošla tu fazu registracije i okupljanja, pa stoga ne vidimo razloge na nekoj novoj registraciji, gdje bi ta nova koordinacija bila sastavljena od podobnih i prihvatljivih, tj. onih koji će znati šutiti za šaku Judinih škuda." - nastavlja se u tekstu priopćenja.

Izgleda da se u planeru novog župana neće skoro naći termin za razgovor sa predstavnicima jedine Kordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata koja djeluje u DNŽ, tvrde u Koordinaciji

"Moliti nikad nismo znali, a možda Ivo Miletić na mjestu župana i našeg sugovornika u ovom razgovoru i nije neko jamstvo da se možemo s tog sastanka razići i kako on odlučno tvrdi -obostrano zadovoljni." - zaključuje se u pismu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara