Branko Hrg: "Odlazim iz HSS-a"

Branko Hrg: "Odlazim iz HSS-a"

Foto: FAH

DONEDAVNI predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg odlučio je napustiti stranku. O svemu se očitovao putem pisma koje je odaslao medijima.

Pismo u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Stjepan Radić osnovao je Hrvatsku pučku seljačku stranku, a potom je preregistrirao u Hrvatsku republikansku seljačku stranku. HRSS stupa u Seljačku internacionalu (Međunarodni savez svega organiziranog seljaštva), no pri povratku iz Moskve u domovinu, upitan od dr. Mačeka o rezultatima posjeta Moskvi, Radić odgovara: “Ništa! Komunisti ne žele saveznike, nego samo sluge.”

Jugoslavenski režim naredio je izbacivanje riječi "republikanska" iz naziva pa je ostala Hrvatska seljačka stranka. Nakon drugog svjetskog rata zabranjuje se djelovanje HSS-a, hapse se pa i ubijaju vodeći ljudi i HSS nastavlja djelovati širom svijeta u izbjeglištvu.
 
Pravni sljednik režima koji je HSS izgnao iz Hrvatske je SDP. Dakle, HSS je ušao u predizbornu koaliciju sa djetetom svojeg političkog krvnika".

Odlazi zbog koalicije HSS-a sa SDP-om
 
"Zbog ulaska HSS-a u predizbornu koaliciju sa SDP-om, donio sam jednu od najtežih odluka u dugogodišnjoj političkoj karijeri. Izlazim iz HSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Smatram da je ulazak u predizbornu koaliciju sa SDP-om dugoročno kraj HSS-a. To je koalicija temeljena na zadovoljenju osobnih apetita nekolicine gladnih političkih usta na principu čiste trgovine i političke prostitucije. Ta odluka HSS mijenja svjetonazorski i znam da dijelim mišljenje i nezadovoljstvo velikog dijela članstva, nažalost ne i vodstva.
 
Čovjek mora pronaći svoj put, izgraditi stav i karakter i od njega ne odustajati, čak i u politici!
Moj je stav od početka jasan. Ovo nije moja koalicija, ovo nije moje opredjeljenje i ovaj HSS više nije moj HSS. Sa današnjim danom istupam iz stranke!", zaključuje Hrg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara