Brazil prešao pola milijuna zaraženih koronavirusom

Brazil prešao pola milijuna zaraženih koronavirusom
Foto: EPA

BRAZIL je u nedjelju zabilježio 16.409 novih slučajeva zaraženih koronavirusom, povećavši tako ukupan broj zaraženih na 514.849, što je druga najgora epidemija covida-19 na svijetu, nakon Sjedinjenih Država, priopćilo je brazilsko Ministarstvo zdravstva.

U priopćenju se navodi i da je u posljednja 24 sata u Brazilu zabilježeno 480 novih smrtnih slučajeva, što je ukupno 29.314 smrtnih slučajeva. Tako je Brazil po broju smrtnih slučajeva četvrta zemlja, nakon Sjedinjenih Država, Britanije i Italije.

Sjedinjene Države su poslale Brazilu dva milijuna doza hidroksiklorokina za liječenje oboljelih od covida-19, priopćila je u nedjelju Bijela kuća, iako je učinkovitost tog lijeka sporna, a studije ukazuju i na moguću štetnost.

"Američki i brazilski narod su solidarni u borbi s koronavirusom. Danas, kao dokaz te solidarnosti, javljamo da je američka vlada poslala brazilskom narodu dva milijuna doza hidroksiklorokina", navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Hidroksiklorokin će se "preventivno koristiti za zaštitu medicinskog osoblja od virusa i u liječenju zaraženih Brazilaca", dodaje se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara