Brešanovi "Svjedoci" 7. veljače na Berlinaleu

ODLUKOM Berlinskoga filmskog festivala (Berlinale) svjetska praizvedba hrvatskoga filma "Svjedoci" redatelja Vinka Brešana bit će održana 7. veljače u Berlinu, izvijestio je danas Interfilmpress.

Film će biti prikazan u najvećoj berlinskoj filmskoj dvorani Berlinale palaceu s 4500 sjedala.

Subota, treći dan festivala, smatra se vrlo dobrim terminom za "otvaranje" filma jer je tada Berlinale najposjećeniji. Time je Berlinski filmski festival, kako se napominje, izišao u susret ekipi filma "Svjedoci" zbog velikog zanimanja publike iz bivše Jugoslavije.

Osim svjetske praizvedbe na rasporedu je još pet prikazivanja "Svjedoka", od kojih će dva biti zatvorena za medije i festivalski žiri.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijeri će pribivati i ekipa filma - redatelj Vinko Brešan, producent Ivan Maloča, glumci Alma Prica, Mirjana Karanović, Leon Lučev, Krešimir Mikić, scenarist Jurica Pavičić, montažerka Sandra Botica-Brešan i direktor fotografije Živko Zalar.

Nakon novinarske projekcije filmska će ekipa održati konferenciju za novinare. Za Berlinale se akreditiralo 1500 novinara.

Nakon Berlinalea film "Svjedoci", u produkciji Interfilma i HRT-a, sudjelovat će i u službenom programu beogradskog FEST-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara