Brett Ratner snima "suvremeni" remake filma o kloniranju Hitlera

U SRIJEDU je objavljena informacija kako će američki režiser Brett Ratner početi snimati film temeljen na romanu Ire Levina "Momci iz Brazila".

Time Hollywood nastavlja svoj trend recikliranja svakog iole uspješnijeg filma napravljenog 1970-ih, s obzirom da su "Momci iz Brazila" već bili ekranizirani 1978. godine u režiji Franklina J. Schaffnera, te s uglednim glumcima kao što su Gregory Peck i Laurence Olivier u glavnim ulogama.

"Momci iz Brazila" su u svoje doba izazvali veliku pažnju, ne samo s obzirom na svoju kvalitetu, nego i na temu koja je 1970-ih bila prilično intrigantna. Naime, temelj zapleta u romanu i filmu su špekulacije da je zloglasni nacistički liječnik dr. Joseph Mengele u koncentracijskim logorima vršio pokuse u svrhu kloniranja ljudi. Levinov roman je od toga napravio priču o paklenom neonacističkom planu da po čitavom svijetu posiju stotine Hitlerovih klonova i tako osiguraju stvaranje Četvrtog Reicha.

Ratner - poznat po filmovima kao što su "Gas do daske" i "X-Men 3" - tvrdi da je upravo to što je kloniranje tada bilo relativno nov koncept, razlog da je film iz 1978. godine "loše korištenje briljantnog zapleta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Ratneru, Schaffnerova verzija je "previše vremena trošila na znanstvena objašnjenja". Njegova verzija će, vjeruje se, biti više u skladu s ukusom današnje publike te sadržavati više "eksplozivne" akcije.

Tome će pridonijeti i scenarij Richarda Pottera i Matthewa Stravitza čija je radnja smještena u današnje doba. Stoga je malo vjerojatno da će se u njemu pojaviti Mengeleov lik kojeg je u originalnoj verziji maestralno odigrao Gregory Peck.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara