Brezovački silovatelj mentalno bolesne djece osuđen na još sedam godina zatvora

Brezovački silovatelj mentalno bolesne djece osuđen na još sedam godina zatvora

BIVŠI DOMAR Caritasova Doma za djecu u Brezovici Mario Barlović, koji već služi zatvorsku kaznu od šest i pol godina zbog višestrukog silovanja 13-godišnjeg mentalno retardiranog štićenika doma, danas je osuđen na sedam dodatnih godina zbog silovanja blago retardirane štićenice doma.

Barloviću je nepravomoćnu kaznu "zbog obljube i silovanja na osobito ponižavajući način" štićenice izreklo vijeće zagrebačkog Županijskog suda na čelu sa sutkinjom Lanom Peto-Kujundžić.

Pipkao je i zavlačio joj ruke u gaćice

Kako stoji u optužnici, Barlović je neutvrđenog dana, od rujna 1995. i tijekom 1996. godine, u prostorijama doma pokušao silovati blago retardiranu štićenicu doma, koja je tada imala samo 12 godina. Pipkao ju je po grudima i zavlačio joj ruke u gaćice, a ona ga je udarila i tada uspjela pobjeći.

No, istu djevojčicu Barlović je tijekom 1998. i 1999. godine zajedno s još jednom nepoznatom osobom više puta silovao na osobito ponižavajući način. Muškarci su joj prijetili da će ju ubiti ukoliko nekome ispriča o onome što su joj radili. Djevojčica se od posljedica silovanja, kako je rečeno, teško razboljela te ima PTSP.

Barlović: Optužnica je puna perverzija i izmišljotina

U svoju obranu Barlović je kazao kako živi u skladnom braku i kako se prema štićenicima "odnosio kao prema svojoj vlastitoj djeci".  Nikada se, kazao je, prema njima nije nasilnički ponašao i gnušao se onih koji su djecu iskorištavali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela optužnica temelji se, prema njegovu mišljenju, na lažnom, proturječnom i neuvjerljivom iskazu, punom izmišljotina i perverzija.

Već osuđen na šest i pol godina

Barlović u lepoglavskoj kaznionici služi kaznu i za višestruko silovanje 13-godišnjeg mentalno retardiranog dječaka.

Optužnicu je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje Barlovića tereti da je kao zaposlenik Caritasova Doma "Bl. Alojzije Stepinac" 1995. i 1996. počinio kazneno djelo obljube s djetetom, a silovanje 1998. i 1999. godine.

U optužnici je kao pravna kvalifikacija zločina navedeno da je riječ o nasilnom spolnom odnošaju s nemoćnim djetetom na osobito ponižavajući način.

K.C.
Foto: Destinacije.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara