Brigadir HV-a zamjenik zapovjednika mirovne misije u Indiji i Pakistanu

BRIGADIR Hrvatske vojske Tomislav Pavičić otići će 5. siječnja na dužnost zamjenika zapovjednika mirovne misije Ujedinjenih naroda u Indiji i Pakistanu UNMOGIP, čime će postati najviše rangirani hrvatski vojnik u nekoj međunarodnoj misiji, doznaje se u Ministarstvu obrane.

Riječ je o jednoj od najstarijih mirovnih misija UN-a osnovanoj još 1949. Hrvatska u njoj sudjeluje od 2002., a u Indiji i Pakistanu se trenutno nalazi pet hrvatskih vojnika.

Brigadira Pavičića danas je primila pomoćnica ministra obrane Jelena Grčić Polić, koja je istaknula da je njegovo imenovanje velika međunarodna pohvala za Hrvatsku.

Kazala je da Hrvatska u šestoj godini sudjelovanja u mirovnim akcijama dobiva zapovjedničko mjesto jer su se naši promatrači u svim dosadašnjim misijama pokazali kvalitetnima i profesionalnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U svim mirovnim misijama hrvatski vojnici nisu imali niti jednu incidentnu situaciju", kazala je pomoćnica ministra obrane, dodavši da je Hrvatska bila pozvana da se natječe i za zapovjedništvo nad misijom, koje je nakraju ipak pripalo Italiji.

Brigadiru Pavičiću ovo će biti druga mirovna misija, nakon Siera Leonea gdje je 2002. bio operativni časnik.

Hrvatski vojnici trenutno sudjeluju u sedam mirovnih misija, a u Ministarstvu obrane ističu kako ove godine očekuju i nove pozive.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara